Nederlands   English

Geschiedenis Hout Bay


Chapman’s Peak, één van de imposante bergen die de pittoreske baai van Hout Bay sieren, dankt z’n naam aan John Chapman. Nadat deze zeeman op 27 juli 1607 met een kleine boot het strand van Hout Bay aangedaan had, meldde hij bij terugkomst aan de kapitein van het Britse schip ’Consent’ dat de baai als veilige ankerplaats zou kunnen dienen en er vers water voorhanden was. Door de schemer had Chapman niet direct in de gaten dat hij bij toeval een paradijselijke plek had ontdekt. Hout Bay geldt namelijk nog steeds als één van de mooiste baaien ter wereld.

Gedurende enige tijd werd de baai op landkaarten omschreven als ’Chapman’s Chaunce’. Dat veranderde zo’n 50 jaar later toen de Nederlander Jan van Riebeeck Hout Bay bezocht en de plaats aanvankelijk bekend werd als Hout Baeitjen om tenslotte in Hout Bay te veranderen.

Tot op de dag van vandaag is de naam van de ontdekker van Hout Bay bewaard gebleven en is de meest in het oog springende berg van de baai naar hem vernoemd: ’Chapman’s Peak’. Toen Kenneth en Angelique Mangal voor hun vakantieparadijs naar een geschikte naam zochten, hoefden ze daar dan ook niet lang over na te denken. Het maakt hun ’Chapman’s Peak Bed & Breakfast’ tot een vakantie-adres dat de meest moderne gemakken en voorzieningen probleemloos combineert met de rijke historie van een van de mooiste locaties ter wereld!Chapman's Peak
Chapman's Peak
Chapman's Peak Chapman's Peak